چگونه بايد درباره ويروس کرونا با بچه ها صحبت کنيم؟


 اسفند 26, 1398 Kamran Ahmadi نظرات


با وجود پحش گسترده ويروس کرونا در جهان و تبديل شدن آن به يک بيماري پاندميک و عالمگير، شايعات و اطلاعات درست و غلت زيادي درباره آن وجود دارد. با به‌روز رساني هاي دقيقه به دقيقه و آني، جاي تعجب نيست که اين سيل اطلاعات باعث اضطراب و نگراني زيادي در ما و همچنين بچه هاي ما شده است.


 


اگر در تلاش هستيد که درباره چگونگي صحبت کردن درباره اين ويروس با بچه هاي خودتان صحبت کنيد تنها نيستيد. براي کمک به شما در شروع اين گفتگوي مهم، از متخصصان سلامت روان، روانشناسان کودک و متخصصان پيشگيري از بيماري خواسته ايم تا نکاتي را در مورد چگونگي گفتگو با بچه ها را به ما بگويند. روشي که بچه ها با آن آشنا باشند و چيزهايي که ما ميگوييم را بهتر فهميده و متوجه شوند تا اضطرابشان هم کم شود.


 


چند نکته اساسي براي صحبت کردن درباره کرونا با بچه هاي کوچک


ابتدا اضطراب خود را کنترل کنيد و ريلکس باشيد


بدون هيچ مقدمه اي و بدون وقفه بحث را شروع کنيد


ببينيد که بچه شما از قبل چه اطلاعاتي درباره ويروس کرونا دارد


با او همدل باشيد


اطلاعات مبتني بر واقعيت به او بدهيد و او را تشويق به رعايت بهداشت کنيد.


متناسب با سن و سالش با او صحبت کنيد


به او بگوييد که کارهاي روزمره اش را همزمان با رعايت نکات بهداشتي انجام دهد.


سطح استرس او را بررسي کنيد و به او در کاهش و يا مديريت استرس کمک کنيد.


ابتدا سطح اضطراب خود را بررسي کنيد


دکتر روزن (Roseann Capanna-Hodge) يک متخصص سلامت روان کودکان در اين باره ميگويد: “با توجه به گزارش هاي لحظه به احظه همه رسانه ها در مورد مرگ و مير ناشي از بيماري کروناويروس جديد، بسيار متداول است که بزرگسالان دچار اضطراب شوند و اين براي بچه ها کاملاً قابل درک است که نگران خود و والدين خود باشند.


 


به دليل احتمال افزايش نگراني کودکان در خصوص والدين و اطرافيانشان، والدين ابتدا بايد اضطراب خود را بررسي کرده و مديريت کنند.


 


بچه ها هر کاري که بزرگسالان انجام ميدهند را دنبال ميکنند


بچه ها تا زماني که ترس، هراس و اضطراب را در پدر و مادر خودشان نبينند نگران نيستند. بنابراين بسيار مهم است که در پيش چشمان کودکان به هيچ عنوان نگران نباشيد و خود را کنترل کنيد. بچه ها و مخصوصا نوجوانان به دنبال الگويي مطمئن در بحران ها و شرايط بحراني ميگردند. و والدين به عنوان نزديک ترين و محتمل ترين الگوها شناخته ميشوند. بچه ها بيش از اينکه به کسي توجه کنند رفتار والدين خود را بررسي ميکنند. بنابراين والدين بايد مراقبت باشند که ترس بر آن ها غلبه نکند. زيرا در اين صورت در انجام مسئوليت هاي خود به مشکل بر خواهند خورد.


 


نکته مهم


 


بين ترسها و واقعيت ها تمايز قائل شويد، و همچنين بين نگراني از کروناويروس و انجام اقدامات هوشمند تمايز قائل شويد.


 


مکالمه را با وقفه آغاز نکنيد


به عنوان والدين و کساني که صاحب فرزند هستيم، ??اغلب اولين فکر ما محافظت از آن ها  است. اما در مواردي مانند شرايط فعلي که کرونا در جهان بيماري ايجاد کرده است صداقت و ارائه اطلاعات واقعي بهترين دفاع از فرزندان است.


 


کودکان معمولاً مي توانند حس کنند که استرس در خانه وجود دارد ، بنابراين پيشنهاد ميشود بيشتر از سکوت يا عقب انداختن بحث با کودکان در خانه، با کودکان و ساير اعضاي خانواده گفتگو کنيد.


 


نکته مهم


 


ارائه آموزش در مورد  کوويد-19 مانند ساير آموزشهاي ديگري است که بايد به فرزندتان اختصاص دهيد. شما بايد در مورد هر چيزي که لازم است با فرزندتان در حد فهمش صحبت کنيد.


 


آنچه بچه ها از ويروس کرونا ميدانند بسيار مهم است


از فرزند خود بخواهيد تا آنچه که در مورد ويروس کروناي جديد مي داند را به شما بگويد. آنها را تشويق کنيد هر آنچه را که شنيده اند يا خوانده اند به اشتراک بگذارند. حتي اگر فکر ميکنند چيزي که ميدانند شايعه است. ممکن است بخواهيد آنچه را که مي گويند بنويسيد، به خصوص اگر بيش از يک فرزند داشته باشيد. اطلاعاتي که شما از اين گفتگو جمع مي کنيد مي تواند به شما کمک کند در ابتدا تعيين کنيد که کدام حقايق بهتر است قبل از ساير اطلاعات در اختيار کودک قرار بگيريد.


 


با آن ها همدل باشيد و از ترس هايشان وحشت نداشته باشيد


ترس کودک شما ممکن است براي شما غير منطقي يا غيرواقعي به نظر برسد ، اما اين بدان معني نيست که آنها، ترس هايشان را جدي نميگيرند. هرچيزي که آن ها حس ميکنند را جدي بگيريد. قبل از صحبت در مورد حقايق موجود، ابتدا به نگراني هاي آنها گوش دهيد و ببينيد دقيقا از چه ميترسند. با گوش دادن به آنها مي توانيد تعيين کنيد که چگونه بايد مکالمه را شروع کرده و هدايت کنيد.


 


گاهي اوقات نگراني کودکان معتبر است و بعضي اوقات مي تواند بر اساس اطلاعات غلط باشد ، بنابراين صحبت کردن در مورد آن به والدين کمک مي کند تا احساس بچه هاي خود را بهتر درک کنند.


 


مکالمه را فقط پيرامون حقايق ادامه دهيد


تمام اطلاعاتي که به فرزند خود ميدهيد دقيقا بايد از منبع موسخي باشد. اين مي تواند به حداقل رساندن سردرگمي کودک کمک کند. همچنين به او مي آموزد که چگونه به جستجوي منابع دقيق و معتبر بپردازد.


 


مراکز کنترل و پيشگيري از بيماري ها و همچنين سازمان بهداشت جهاني دو سازمان معتبر هستند. براي شروع کار، ما به 5 واقعيتي که اين دو سازمان اطلاع رساني کرده اند اشاره خواهيم کرد:


 


برخي از علائم کرونا مشابه آنفولانزا است. سرفه، تب و تنگي نفس 3 علامت اوليه کرونا هستند که ميتواند در مورد کرونا نيز وجود داشته باشند.


کساني که اين 3 علامت را دارند بايد به پزشک مراجعه کنند و مراقب باشند تا ديگران را آلوده نکنند.


سرفه و عطسه دو راه انتقال ويروس کرونا هستند


شستن دست ها به طور مرتب و عدم دست زدن به صورت ميتواند به پيشگيري از کرونا کمک کند.


هنوز درمان قطعي براي کرونا وجود ندارد اما آمار بهبود يافتگان زياد است. اين يعني هر کسي که کرونا بگيرد وما جان خود را از دست نخواهد داد.


متناسب با سن و سال بچه ها با آن ها صحبت کنيد


چگونگي بحث و مکالمه در مورد کرونا بسته به سن کودک متفاوت خواهد بود. اما در هر صورت بايد طوري با آن ها صحبت کنيد که متوجه حرفهايتان باشند. براي مثال شما ميتوانيد چند جمله زير را با آن ها در ميان بگذاريد و يا از آن ها الگو برداريد:


 


“من بيرون چند نفر رو ديدم که ماسک زده بودند، زدن ماسک خيلي مهمه چون اين کار باعث ميشه ميکروب ها به آدماي ديگه آسيبي نزنند”


شستن دست ها هم خيلي مهمه، چون ميکروباي بد ممکنه روي دست هاي ما بنشينند و منتظر فرصت هستند تا وارد بدن ما بشن و ما رو مريض کنن. اما اگه دستمونو بشوريم ميکروبا رو شکست ميديم.


اگر بچه هاي داريد که در مقطع راهنمايي يا دبيرستان هستند، بهترين روش اين است که در مورد واقعيت ويروس کرونا صحبت کنيد. که براي مثال کرونا  علائمي دارد که مشابه آنفولانزا هستند، اما در بعضي از افراد (عمدتا افراد مسن) مي تواند شديدتر باشند. همچنين حفظ بهداشت تاکيد کنيد.


 


زندگي روزمره خود را ادانه دهيد


سازمان جهاني بهداشت اعلام ميکند که در حين مبارزه و مقابله با ويروس کرونا همچنان به زندگي روزمره خودتان ادامه دهيد. شما بايد خودتان را سرگرم کنيد تا دوره بيماري کاملا تمام شود و کودکان را نيز به ادامه زندگي منتهي در امنيت و ايمني تشوبق کنيد.


 


از رفتار بچه ها آگاه باشيد


بسياري از بچه ها دوست ندارند به صورت کلامي ترس ها و چيزهايي که در ذهنشان ميگذرد را عنوان کنند. بسته به سن و سال، کودک شما ممکن است مهارت هاي ارتباطي داشته باشد تا درباره احساساتش با شما صحبت کند. اما بيشتر کودکان و نوجوانان نگراني هاي خود را از طريق رفتارشان نشان مي دهند. بنابراين بايد علاوه بر زير نظر گرفتن گفتارشان، رفتارهايشان را نيز زير نظر بگيريد.


 


برخي از علائم استرس و اضطراب بچه ها در اين وضعيت عبارتند از:


 


بيدار شدن از خواب


سردرد


درد معده


يا ساير اختلالان خواب


نکات پاياني از وبسايت نسخه


اين مهم است که کودکان به جاي شنيدن و يا ديدن اطلاعات غلط يا دروغين از همکلاسي ها يا بصورت آنلاين، اطلاعات صحيح و مفيدي در مورد کروناويروس را از والدين يا مراقبان خود بشنوند. اگرچه ممکن است در ابتدا مکالمه و باز کردن بحث با کودکان درباره کرونا دشوار باشد، اما به خاطر داشته باشيد که بعد از آن، بهتر ميتوانيد درباره اقدامات پيشگيرانه صحبت کنيد.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : کنيد ,کرونا ,صحبت ,بايد ,کودکان ,مورد ,ويروس کرونا ,صحبت کنيد ,چگونه بايد ,صحبت کردن ,درباره ويروس ,درباره ويروس کرونا ,بايد درباره ويروس
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

جواهرات ریژه Kelly Tony Matt کلر تربیت فرزندم دفتر یادداشت دختر خاکستری Kayla رادیو پخش dvd خودرو عمده فروشی