از يک طرف ادعا شده است که شيرين کننده مصنوعي خطر ابتلا به سرطان را افزايش داده و به قند خون و سلامت روده هاي شما آسيب مي رساند. و از طرف ديگر، بيشتر مراجع بهداشتي اين شيرين کننده ها را بي خطر مي دانند و بسياري از افراد از آنها براي کاهش مصرف قند و کاهش وزن استفاده مي کنند.


 


وبسايت نسخه در اين مقاله بر اساس شواهد موجود در مورد شيرين کننده هاي مصنوعي به بررسي تاثير آن ها بر سلامتي انسان ها خواهد پرداخت. لطفا ما را تا پايان مقاله همارهي کنيد.


 


شيرين کننده مصنوعي چيست؟


شيرين کننده مصنوعي (Artificial Sweeteners) يا جايگزين هاي قند و شکر، مواد شيميايي اضافه شده به برخي غذاها و نوشيدني ها هستند تا طعم آن ها را شيرين کنند. اگرچه برخي از شيرين کننده هاي مصنوعي حاوي کالري هستند، اما مقاديري از اين مواد که به مواد غذايي و خوراکي اضافه ميشود آنقدر اندک است که عملا کالري زيادي به بدن نمي رسانند.


 


شيرين‌کننده‌هاي مصنوعي چگونه کار مي کنند؟


سطح زبان شما توسط تعداد زيادي جوانه هاي طعم و مزه پوشانده شده است. هرکدام از اين جوانه ها داراي چندين گيرنده طعم هستند که طعم و مزه هاي مختلفي را تشخيص مي دهند.


 


هنگامي که غذا ميخوريد، مولکول هاي غذايي با گيرنده هاي طعم و مزه زبان شما برخورد ميکنند. تناسب کامل بين گيرنده ها و مولکول هاي غذايي سيگنالي را به مغز شما مي فرستد و به شما اين امکان را مي دهد طعم و مزه ها را شناسايي کنيد.


 


به عنوان مثال، وقتي غذاي شيرين ميخوريد مولکول هاي قند، به جوانه ها و گيرنده هاي چشايي برخورد ميکنند و شما تشخيص ميدهيد که غذا شيرين است.


 


مولکول هاي شيرين کننده مصنوعي به اندازه کافي شبيه به مولکول هاي قند هستند بنابراين با خوردن غذاهاي حاوي آن ها احساس ميکنيد چيز شيريني خورده ايد.


 


با اين حال، آنها به طور کلي بسيار متفاوت از قند بدن شما هستند. آنها بدون داشتن کالري اضافي، طعم شيريني را به زبان شما القا ميکنند.


 


شيرين کننده مصنوعي رايج


رايجترين شيرين کننده هاي طبيعي عبارتند از:


 


آسپارتام


اسسولفام پتاسيم


ادوانتم


نمک آسپارتام- اسسولفام


سيکلامات


نئوتام


نئوهسپيريدين


ساخارين


سوکرالوز


ارتباط شيرين کننده هاي مصنوعي با اشتها و وزن


اين مواد در بين افرادي که سعي در کاهش وزن دارند محبوب هستند. با اين حال، اثرات آنها بر اشتها و وزن بر طبق مطالعات انجام شده متفاوت است.


 


برخي افراد بر اين باورند که اين مواد ممکن است اشتها را افزايش داده و باعث افزايش وزن شوند. (چون کالري کمي دارند و بايد بيشتر بخوريد تا سيرشويد)بنابراين جايگزيني غذاهاي حاوي قند طبيعي با مواد شيرين کننده مصنوعي ممکن است به شما در کاهش وزن کمک کند.


 


شيرين کننده‌هاي مصنوعي و ديابت


اين مواد مي توانند به مبتلايان ديابتي کمک کنند که مصرف قند اضافه شده را کاهش دهند. با اين حال، تحقيقات بيشتري در مورد تأثير شيرين کننده مصنوعي در جمعيت هاي مختلف مورد نياز است.


 


شيرين‌کننده‌هاي مصنوعي و سندرم متابوليک


سندرم متابوليک به يک مجموعه اي از شرايط پزشکي، از جمله فشار خون بالا، قند خون بالا، چربي بيش از حد شکم و سطح کلسترول غير طبيعي اشاره دارد.


 


اين شرايط خطر ابتلا به بيماري هاي مزمني مانند سکته مغزي، بيماري قلبي و ديابت نوع 2 را افزايش مي دهد. بعيد است که اين مواد بتوانند خطر ابتلا به سندرم متابوليک را افزايش دهند با اين حال اگر کسي با اين مشکلات مواجه است بهتر است که از مصرف شيرين کننده مصنوعي خودداري کند.


 


شيرين کننده هاي مصنوعي و سلامت روده


شيرين کننده مصنوعي ممکن است تعادل باکتري هاي روده را در برخي از افراد مختل کنند. و اين مي تواند خطر ابتلا به بيماري هاي دستگاه گوارش را افزايش دهد. با اين حال، براي تأييد اين تأثير، مطالعات بيشتري لازم است.


 


شيرين‌کننده‌هاي مصنوعي و سرطان


براساس شواهد موجود، اين مواد مصنوعي بعيد است که خطر ابتلا به سرطان در انسان را افزايش دهند.


 


سلامت دندان


حفره هاي دنداني هنگامي به وجود مي آيند که باکتري هاي موجود در دهان شما کربوهيدرات ها و قندهاي موجود در غذا را تخمير مي کنند و باعث به وجود آمدن پلاک و حفره در دهان شما ميشوند.


 


برخلاف قندها، شيرين کننده مصنوعي با باکتري هاي موجود در دهان شما واکنش نشان نمي دهد. اين بدان معني است که اين مواد باعث اسيدي شدن داخل دهان شما نميشوند. مصرف غذاهاي حاوي اين مواد خطر پوسيدگي دندان ها را کاهش ميدهد.


 


آسپارتام و سردرد، افسردگي و تشنج


برخي از اين مواد مصنوعي ممکن است باعث بروز علائم ناخوشايندي مانند سردرد، افسردگي و تشنج در بعضي از افراد شود. در حالي که بيشتر مطالعات هيچ ارتباطي بين مصرف آسپارتام و بروز سردرد مشاهده نمي کنند. اما ممکن است برخي افراد به آسپارتام حساس باشند و دچار درجاتي از سردرد شوند.


 


در کل شيرين کننده مصنوعي بعيد است که باعث سردرد، افسردگي يا تشنج شود. با اين حال، برخي از افراد مي توانند نسبت به سايرين حساس باشند.


 


ايمني و عوارض جانبي


به طور کلي شيرين کننده مصنوعي براي مصرف انسان بي خطر تلقي مي شود. اما برخي از افراد بهتر است از مصرف آن ها خودداري کنند.


 


به عنوان مثال، افراد مبتلا به فنيل کتونونوري نادر متابوليک نادر (PKU) نمي توانند اسيد آمينه فنيل آلانين را که در آسپارتام يافت مي شود، متابوليزه کنند. بنابراين، افراد مبتلا به PKU بايد از مصرف آسپارتام خودداري کنند.


 


علاوه بر اين، برخي از افراد نسبت به سولفوناميدها حساسيت دارند براي اين افراد ساخارين ممکن است به بروز مشکلات تنفسي، بثورات يا اسهال منجر شود.


 


 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : مصنوعي ,کننده ,شيرين ,مواد ,افراد ,مصرف ,شيرين کننده ,کننده مصنوعي ,غذاهاي حاوي ,سردرد، افسردگي ,مصنوعي ممکن ,شيرين کننده مصنوعي , شيرين کننده مصنوعي
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

لوله زهکش Charles رزرو هتل | رزرو هتل ارزان | رزرو هتل خارجی ایران فیلم نگاره ی یاس egypt Got Rebelion Methlyn Megan